MidP's Activiteiten-team organiseert interessante en toegankelijke activiteiten voor basispsychologen. Met het organiseren van verschillende activiteiten hopen wij basispsychologen met elkaar in contact te brengen. Samen kunnen we ervaringen, kennis en kunde delen en gebruik maken van elkaars netwerk. Wil jij ook deelnemen aan een van onze activiteiten? Kijk dan hieronder naar de activiteiten die in de toekomst worden georganiseerd. Heb je zelf ook leuk een idee voor een nuttige activiteit voor basispsychologen? Laat het ons dan weten!

ACT-opleiding 2021

28 oktober, 2021 om 09:00 - 18 januari, 2022 om 00:00

Wegens succes herhaald: de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) opleiding in samenwerking met Act Academie. Dit jaar hebben we een ‘blended’ opleiding: 3 fysieke lesdagen en 2 online lesdagen. De eerste online lesdag kun je zelf inplannen nadat je het materiaal opgestuurd krijgt, dit zal rond 28 oktober zijn. De tweede online lesdag is woensdag 17 november. De 3 fysieke lesdagen in Utrecht zijn gepland op: donderdag 4 november, 2021, donderdag 9 december 2021, en dinsdag 25 januari 2021.

De locatie is Business centrum Het Wisselspoor, 2e Daalsedijk 8D, Gebouw Z.

De kosten bedragen 600,- Euro per persoon. Dit is inclusief al het benodigde materiaal voor de cursus en een certificaat na deelname. Een stuk goedkoper dan bij andere aanbieders!

Voor wie? De opleiding richt zich tot (basis)psychologen of andere behandelaars die in korte tijd het ACT-model willen leren kennen en er snel mee aan de slag willen kunnen in de praktijk. (De opleiding is niet geaccrediteerd.)

De opleiding maakt je vertrouwd met de basisprincipes van ACT en stelt je in staat om de geleerde technieken zelfstandig toe te passen in de praktijk.  Je leert signalen herkennen van tekorten in ACT-vaardigheden en je leert daar op verschillende manieren flexibel op reageren. Ook krijg je handvatten om je sessies to-the-point te houden en om je eigen therapeutische handelen te optimaliseren. Daarbij is de opleiding complementair aan de ACT-literatuur. Er wordt aandacht besteed aan belangrijke concepten die weinig of nog niet in de literatuur te vinden zijn. De opleiding wordt gegeven door een ervaren trainer van ACT Academie. Voor meer informatie over ACT Academie zie: https://act-academie.be/

Ben je geïnteresseerd? Geef je dan snel op via het inschrijfformulier. Wanneer de groep vol zit kom je op een wachtlijst te staan. Inschrijven kan tot en met vrijdag 22 oktober 2021.

Let op, de volgende voorwaarden zijn van toepassing: De inschrijving voor de cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) georganiseerd door Meesters in de Psychologie en Act Academie is pas officieel voltooid wanneer voldaan is aan de betaling van het gehele bedrag van 600 euro. Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn om de cursus door te laten gaan, krijgen de ingeschreven deelnemers het betaalde bedrag teruggestort. Het is niet mogelijk om het betaalde bedrag terug te krijgen bij annulering door de deelnemer zelf vanaf 6 weken vóór start van de cursus. In overleg met Meesters in de Psychologie is het mogelijk om een vervanger deel te laten nemen in jouw plaats. De deelnemer en de vervanger dienen in dat geval zelf onderling de gemaakte kosten te verdelen. Wanneer een deelnemer onverwacht niet kan deelnemen aan (enkele) lesdagen is er geen optie om deze lesdagen in te halen of om het betaalde bedrag terug te krijgen. Tijdens de lesdagen op locatie dien je je eigen lunch te verzorgen. Een certificaat van deelname wordt pas uitgereikt aan de deelnemer wanneer er sprake is van 100% deelname aan de opleiding. De opleiding is niet geaccrediteerd.

Schrijf je in

Archief

Masterclass ‘online behandelen’

7 september, 2021 om 20:00 - 7 september, 2021 om 21:00

Velen die een opleiding in de klinische psychologie deden zullen de voor- en tegenargumenten kennen. De stelling? ‘Fysieke therapie is beter dan online therapie’. Hoe interessant het debat ook moge zijn, de kans is groot dat je je destijds weinig bezig hoefde te houden met het antwoord op die stelling. Tegenwoordig ligt dat wel anders.

Hoewel online therapie al bestond, vond de ‘E-Health’ pas echt het geluk bij een ongeluk: de Covid 19 crisis. Door de maatregelen was E-Health harder nodig dan ooit. Zo biedt een crisis ook kansen, zoals de kans om jezelf uit te rusten met nieuwe digitale vaardigheden. Een investering in jezelf en in de hulpverlening, als je gelooft dat E-Health een onderdeel van de toekomst is.

Daarom organiseert MidP maandag 28 juni om 20:00 een masterclass in online behandelen, met niemand minder dan Dr. Tim Wind. Tim Wind is klinisch psycholoog en E-Health specialist, en founder van het platform ‘Psyflix’.

Twee vragen over E-Health staan centraal: waar staan we nu? En waar kunnen we heen? Naast informatie over de online mogelijkheden van vandaag doe je ook gezamenlijk een oefening in therapeutische technieken voor in een digitale spreekkamer. En dit alles kort en krachtig, in slechts één uur tijd.

Kosten: €10,-

Voor meer informatie over PsyFlix, ga naar: https://psyflix.net/over/ of  https://www.linkedin.com/company/psyflix/?originalSubdomain=nl

Let op: de datum van de webinar is verplaatst naar dinsdag 7 september 2021. Inschrijven kan tot en met zondag 5 september. Na je inschrijven volgt een e-mail met informatie over de betaling. Check de map ongewenste email.

Graag vragen wij je bij de inschrijving om informatie over je meest recente of huidige werk(veld). Dit helpt bij het zo inclusief mogelijk maken van de webinar voor alle deelnemers. Mocht je dit om welke reden dan ook niet willen doen, dan respecteren wij uiteraard jouw keuze.

Schrijf je in

Webinar ‘Yogatherapie voor psychologen’ met Lana Donse

27 mei, 2021 om 19:30 - 27 mei, 2021 om 20:45

N.B. Inschrijvingen komen binnen, laat het via mail weten als je géén bevestiging hebt ontvangen. Een e-mail met info over de betaling zal binnenkort volgen. Inschrijven via mobiele telefoon werkt nog niet naar behoren.

Er is groeiende interesse in yoga als (aanvullende) behandeling binnen de gezondheidszorg. Waar het Westerse medische model met name gericht is op het bestrijden van symptomen en herstellen van klachten, voegt yoga twee dingen toe:
– Preventie, het voorkomen van klachten en ziekte
– Verdere ontwikkeling na het bereiken van evenwicht of herstel

Yogatherapie is dan ook een geïntegreerde benadering die alle niveaus van lichamelijk, emotioneel en mentaal functioneren samenbrengt. Je leert je lichaam beter kennen, ontwikkelt een gezondere leefstijl, en leert ook vanuit een ander perspectief kijken naar jezelf. Bovenal ervaar je dat lichaam en geest niet los van elkaar staan. Het is een voortdurend proces van persoonlijke ontwikkeling.

Dit sluit natuurlijk prachtig aan op ons werk als psychologen!

Tijdens deze webinar geeft Lana een introductie in yogatherapie. Je leert hoe de eeuwenoude yogafilosofie en moderne wetenschap bij elkaar kunnen aansluiten, hoe je yogatherapie in de praktijk kunt toepassen, en ervaar je het zelf met een paar eenvoudige oefeningen.

Lijkt het je leuk om hier meer over te leren, dan ben je van harte welkom!

Wil je alvast wat meer lezen over yogatherapie, kijk dan op www.yogalana.com/yogatherapie

Wanneer je de activiteit betaald hebt, ontvang je van ons een link om de meeting via Zoom bij te wonen. Let op: Je kunt je opgeven tot en met maandag 24 mei.

Schrijf je in
Gameverslaving

Webinar Neuropsychologie van Gameverslaving

15 maart, 2021 om 19:30 - 15 maart, 2021 om 20:45

Nu onze jongeren door de coronamaatregelen veel meer thuis zitten, wordt er ontzettend veel gegamed. Games zijn uitgegroeid tot de grootste en hardst groeiende entertainmentindustrie en het afgelopen jaar kon je beter aandelen hebben in gaming dan in medische apparatuur. Zo’n 95% van de jongens en 85% van de meisjes gamet. Hiermee is gamen veruit de breedst gedeelde vorm van entertainment voor de jongere generaties.rnrnGamen heeft ook verslavingspotentie. De formalisering van gameverslaving door de WHO is amper 2.5 jaar jong en sterk gestoeld op kennis van traditionele verslavingen. Toch bestaan er wezenlijke verschillen, zo kun je met drinken of blowen geen topsporter worden zoals bij e-sports. Doordat dit fenomeen relatief zo nieuw is, is onze kennis en besef van gameverslaving vaak veel kleiner dan de omvang van dit groeiende probleem.rn rnMichiel Smit is zelf ervaringsdeskundige op het gebied van gameverslaving en schreef hierover het boek Gameboy. Tijdens zijn master Neuroscience heeft hij zich verder verdiept in wat een (game)verslaving doet met de menselijke hersenen. In deze workshop duiken we in de wetenschappelijke data en de persoonlijke verhalen achter gameverslaving. We zullen kijken naar:rn1. De huidige staat en cijfers rondom de game industrie en gamegedragrn2. De neurobiologie van gameverslaving het beloningssysteem en the gamebrainrn3. Signalering van gameverslaving (stadia en fasen) voorbij de DSMrn4. De gamersgeest/psychologie Casuistiek en herstel van gameverslavingrnrnBij inschrijven vragen wij je gelijk het geld over te maken. Wanneer je de activiteit betaald hebt, ontvang je van ons een link om de meeting via Zoom bij te wonen. rnLet op: Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 12 maart.

Schrijf je in

WAIS-IV Basistraining

7 oktober, 2017 om 09:30 - 7 oktober, 2017 om 16:30

Loop je tijdens de afname van de WAIS-IV-NL aan tegen onduidelijkheden? Heb je nog geen tijd gehad om je te verdiepen in de handleiding? Volg deze basistraining en je kunt direct aan de slag met het instrument. De WAIS-IV-NL meet de algemene intelligentie, het IQ, van adolescenten en volwassenen tussen de 16 en 84:11 jaar. De vijftien subtests van de WAIS-IV-NL meten uiteindelijk de factoren Verbaal Begrip, Perceptueel Redeneren, Werkgeheugen en Verwerkingssnelheid. De WAIS-IV-NL kan ingezet worden als psycho-educationele test, als hulpmiddel bij klinisch onderzoek en om neuropsychologische en psychiatrische stoornissen vast te stellen.rn rnInhoudrnTijdens de training zal oefenen met de afname, scoring en (basale) interpretatie tegen de achtergrond van verantwoord testgebruik centraal staan. De subtests worden qua meetpretentie, toepassing en gebruik besproken, waarbij de valkuilen in afname en scoring worden toegelicht. rnrnOnderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:rnUitgangspunten en achtergrondinformatie van de WAIS-IV-NL;rnBelangrijkste verschillen met de WAIS-III-NL;rnOpzet van de test;rnVoorbereiding, afname en scoring;rnOefening met afname;rnOefening met scoring;rnInterpretatie (basaal).rn rnDoelstellingrnDe training vergroot het gebruikersgemak van de WAIS-IV-NL. Na afloop ben je in staat om de WAIS-IV-NL af te nemen en te scoren. Er wordt tevens kort ingegaan op de interpretatie.rnrnTrainerrnDeze training wordt gegeven door Diane Manuhuwa.

Schrijf je in

Sollicitatieworkshop

29 november, 2017 om 19:00 - 29 november, 2017 om 21:30

Periodiek organiseert stichting Meesters in de Psychologie in hartje Utrecht een sollicitatieworkshop voor (basis)psychologen. Tijdens deze 2,5 uur durende workshop gaan we praktisch aan de slag – werken aan jouw cv, brief, sollicitatiegesprek – en zullen we ook stilstaan bij de frustraties die komen kijken bij het solliciteren. Geef je op voor de workshop en vervolg jouw banenjacht met nieuwe energie en ideeën!

Schrijf je in

De vloer op met psychologen

17 maart, 2018 om 09:30 - 17 maart, 2018 om 14:00

Workshop: de vloer op met psychologen op 17 maart 2018rnrnDie cliënt die maar doorratelt, van de hak op de tak springt, je komt er niet tussen! Wat doet dit met jou als behandelaar? En omgekeerd, stel je hebt een Eeyore tegenover je? Hoe speel je daar handig op in? Wat werkt en wat juist niet?rnrnTijdens deze interactieve workshop experimenteer je met methoden en technieken uit improvisatie en (psycho)drama. rnBehandelaars en acteurs gebruiken allebei zichzelf als instrument. En zeker bij improvisatietheater moet je ter plekke inspelen op onverwachte situaties, iets dat een hulpverlener niet onbekend in de oren klinkt.rnrnWat psychologen van acteurs kunnen lerenrnrnDe kunst van acteren is om open, soepel van geest, doelgericht en rustig te zijn. rnAls je je open stelt, houd je contact met jezelf en de ander. En je wordt je bewust van welke soorten energie en emotie er in het spel zijn. Een soepele geest helpt om op het juiste moment de juiste strategieën in te zetten. En om te schakelen op gevoelsniveau en met boven- en onder-gedrag. Doelgericht.rnWanneer je daarbij rust neemt, hoor je beter wat de ander zegt en krijg je meer overzicht op de situatie. Daarmee vergroot je je zelfregie en kan je het gedrag van de ander postief beïnvloeden.rnrnAls het protocol onvoldoende werktrnrnNaast het ervaren van verschillende technieken, proberen we middels rollenspellen alternatieven uit voor situaties waar alleen het protocol niet het gewenste resultaat heeft. Je mag je eigen casuïstiek inbrengen.rnrnDocentrnrnToos Sax van der Weijden is theaterdocent, bedrijfstrainer en trainingsactrice. Zij combineert in haar werk acteertechnieken met communicatievaardigheden en legt verbanden met psychologische modellen die in veel trainingen worden gebruikt.rnrnSarah, initiatiefnemer van het organiseren van deze workshop:rn’Tijdens improvisatielessen zie je vaak dat één speler hard bezig is om allerlei ideeën in de scene te stoppen, een beetje zoals Tijgertje uit Winnie the Pooh, terwijl de tegenspeler stoïcijns voor zich uit blijft kijken. Hij is niet in beweging te krijgen, zoals Eeyore. Tijgertje gaat vervolgens nog harder werken en Eeyore nog harder achterover leunen.’rnrnPraktische informatiernDatum en tijd: 17 maart 2018, 09.30 tot 14.00 uurrnKosten: €40,- (incl. BTW)rnLocatie: PRINS 27, Haags TheaterhuisrnPrinsegracht 27rn2512 EW Den HaagrnBereikbaar met alle trams richting centrum, op Den Haag Centraal met de trap naar boven (opletten dat je niet de andere kant kiest, en opeens in Zoetermeer bent). Je kunt ook lopend, dat is zo’n 20 minuten vanaf Den Haag HS of Den Haag Centraal.rnrnEr worden geen accreditatiepunten gegeven voor deze workshop, maar er zijn wel werkgevers die dit betalen in het kader van persoonlijke ontwikkeling.rnrnWil je meedoen? Geef je dan snel op. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de workshop nog tot 15 februari 2018 geannuleerd worden. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte.

Schrijf je in

CGT Basiscursus (100 uur)

17 april, 2018 om 10:00 - 2 oktober, 2018 om 17:00

Meesters in de Psychologie organiseert in samenwerking met Forta Opleidingen de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (100 uur) voor een groep van 14 cursisten. Psychologen vanuit alle richtingen kunnen zich aanmelden voor deze cursus. De cursus zal gegeven worden door Steven Strietman.rnrnDe cursus start op dinsdag 17 april 2018 en bestaat uit 16 lesdagen die van 10.00 – 17.00 uur op dinsdagen zullen plaatsvinden op de locatie Forta Opleidingen in Rotterdam, vlakbij het centraal station. De kosten bedragen 2150 euro per persoon (exclusief je boeken). Dit is 1.250 euro korting in vergelijking met de reguliere prijs!rnrnBen je geïnteresseerd? Geef je dan snel op door het inschrijfformulier in te vullen. rnrnPraktische gegevens:rnStart: dinsdag 17 april 2018rnData: 17 april t/m 2 oktober 2018rnLocatie: Forta Opleidingen, Kruisplein 25F, 3014 DB Rotterdam (vlakbij centraal station)rnKosten: 2150 euro p.p. (exclusief kosten voor boeken)rnrnVoor annulering gelden de algemene voorwaarden van Forta Opleidingen:rnBij annulering is restitutie van het cursusgeld minus administratiekosten alleen mogelijk als wij 8 weken vóór aanvang van de opleiding uw schriftelijke annulering hebben ontvangen. Voor annulering tussen 8 en 4 weken geldt een restitutie van 50% minus administratiekosten. Is de periode korter dan 4 weken, dan kan geen restitutie meer plaatsvinden. De administratiekosten bedragen in alle gevallen € 60,-. FortaGroep behoudt zich het recht voor de cursus te annuleren bij onvoldoende belangstelling en het programma en/of de locatie te wijzigen als de omstandigheden dit vereisen. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangt u hierover 14 dagen vóór aanvang van de activiteit schriftelijk bericht. In die situatie zijn er uiteraard geen kosten voor u aan verbonden.rnrnOverzicht data:rn17-04-2018 24-04-2018rnMeivakantiern15-05-2018 22-05-2018 29-05-2018rn05-06-2018 12-06-2018rnWeek geen lesrn26-06-2018 03-07-2018 10-07-2018rnZomervakantiern28-08-2018 04-09-2018 11-09-2018rn18-09-2018 25-09-2018 02-10-2018rnOptionele extra datum: 09-10-2018

Schrijf je in

Ervaring rijker: Contact maken bij psychose

9 april, 2018 om 19:30 - 9 april, 2018 om 21:00

Ervaring Rijker: contact maken bij psychose.rnMet onze gastspreker Chantal Kroon (PioG bij Pro Persona) zoomen we in op de belevingswereld van cliënten met een psychose. Onze focus ligt op hoe het contact met de hulpverlener wordt ervaren. Tijdens een psychose verandert je belevingswereld ingrijpend. Het wordt voor anderen moeilijker om contact te maken en samen met jou een band op te bouwen. Contact maken en uitbreiden is onontbeerlijk voor ons werk als psycholoog.rnIn deze workshop beantwoorden we dan ook de vraag: hoe kun je als psycholoog effectief contact maken en houden met iemand die een psychose doormaakt?rnrnChantal Kroon werkt als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog bij een FACT-team van Pro Persona, waar zij in haar dagelijks werk veel te maken heeft met cliënten met een psychose. Al tijdens haar universitaire opleiding wist zij dat hier haar hart lag en schreef zij haar masterscriptie over psychotische stoornissen. Na haar afstuderen heeft zij op verschillende plekken gewerkt, waaronder een FACT-team in Brabant waar zij mensen met een psychose behandelde.rnrnDe bijeenkomst vindt plaats bij de VCU, Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrecht.

Schrijf je in

ACT-opleiding

17 mei, 2019 om 10:00 - 22 juni, 2019 om 17:00

Cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor gereduceerd tarief!rnrnMeesters in de Psychologie organiseert in samenwerking met Act Academie de opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Psychologen vanuit alle richtingen kunnen zich aanmelden voor deze cursus. rnrnDe cursus bestaat uit 5 lesdagen verdeeld over twee weekenden. De lesdagen in het eerste weekend vinden plaats op 17, 18 en 19 mei 2019. De lesdagen in het tweede weekend vinden plaats op 21 en 22 juni 2019.rnrnDe cursus vindt plaats in het centrum van Utrecht (VC Utrecht, Bemuurde Weerd OZ 3).rnDe kosten bedragen 560 euro per persoon (inclusief al het benodigde materiaal voor de cursus). Dit is een stuk goedkoper dan bij andere aanbieders!rnrnVoor wie?rnDe opleiding richt zich tot (basis)psychologen die op korte tijd het ACT-model willen leren kennen en er snel mee aan de slag willen kunnen in de praktijk. rnrnDoel van de opleidingrnDe opleiding maakt je vertrouwd met de basisprincipes van ACT en stelt je in staat om de geleerde technieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Je leert naar je cliënt kijken vanuit een functie-analytische bril. Je gaat je met andere woorden afvragen wat de functie (i.e. de bedoeling) is van het vermijdingsgedrag van een cliënt, waarom een cliënt op een bepaalde manier handelt. Je leert daarbij signalen herkennen van tekorten in ACT-vaardigheden en je leert daar op verschillende manieren flexibel op reageren.rnrnDe opleiding is complementair aan de ACT-literatuur. Er wordt veel aandacht besteed aan belangrijke concepten (e.g. casusconceptualisaties) die weinig of (nog) niet in de literatuur te vinden zijn. Ook krijg je bruikbare handvatten om je sessies to-the-point te houden en om je eigen therapeutische handelen te optimaliseren. Je krijgt hierbij meer dan tien jaar ervaring van de trainer mee.rnNa deze opleiding (aangevuld door zelfstandige literatuur) beschik je over de nodige vaardigheden om een ACT-protocol te volgen.rnrnWerkwijzern- theoretische uiteenzetting van het ACT-model, de situering ervan binnen de therapiewereld en belangrijke uitgangspuntenrn- ervaringsgerichte oefeningen om het ACT-model te leren kennen vanuit de hulpverlenerspositie en om de ACT-vaardigheden te kunnen modellen in contacten met cliëntenrn- een korte kennismaking met compassie-werkrn- casusconceptualisaties maken (o.a. van eigen meegebrachte casussen): het vertalen van de situatie van de cliënt in het ACT-modelrn- rollenspelen in grote groep en in kleine groepjes om de ACT-technieken niet enkel theoretisch maar ook praktisch in de vingers te krijgenrn- huiswerkopdrachten (literatuur doornemen, mindfulnessoefeningen, ervaringsgerichte oefeningen maken, transcripten van oefeningen bestuderen…) om het leerproces aanzienlijk te versnellen.rnrnBen je geïnteresseerd? Geef je dan snel op door het inschrijfformulier in te vullen. Wanneer de groep vol zit kom je op een wachtlijst te staan. rnrnLet op! Inschrijven kan tot 4 april 2019.rnrnDe kleine lettertjes:rnDe inschrijving voor de cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) georganiseerd door Meesters in de Psychologie en Act Acadamie is pas officieel voltooid wanneer voldaan is aan de betaling van het gehele bedrag (betreffende 560 euro). Indien er op 4 april 2019 onvoldoende inschrijvingen zijn om de cursus door te laten gaan, krijgen de ingeschreven deelnemers het betaalde bedrag teruggestort. Het is niet mogelijk om het betaalde bedrag terug te krijgen bij annulering door de deelnemer zelf vanaf 6 weken vóór start van de cursus (4 april 2019). In overleg met Meesters in de Psychologie is het mogelijk om een vervanger deel te laten nemen in plaats van de deelnemer. De deelnemer en de vervanger dienen in dat geval zelf onderling de gemaakte kosten te verdelen.

Schrijf je in

Workshop yogatherapie

6 juli, 2019 om 14:00 - 6 juli, 2019 om 17:00

Veel mensen merken dat yoga helpt bij het ontwikkelen van balans in lichaam en geest. Dit sluit mooi aan bij ons werk als psycholoog.rnrnEen relatief nieuw veld, althans in onze westerse gezondheidszorg, is yogatherapie, waarin de eeuwenoude yogafilosofie geïntegreerd wordt met moderne wetenschap en psychologie.rnrnTijdens deze workshop leer je hoe yogatherapie kan helpen om bewust te worden van je eigen patronen en wat je met yogaoefeningen, meditatie en je leefstijl kunt doen om deze te doorbreken. We beginnen met oefeningen die je op jezelf kunt toepassen, zodat je ervaart wat dit eigenlijk inhoudt. Daarna volgt een introductie in yogafilosofie en een overzicht van onderzoeksbevindingen over de effectiviteit en werkingsmechanismen van yogatherapie, zodat je een idee krijgt bij welke doelgroep je dit zou kunnen toepassen.rnrnLijkt het je leuk om hier meer over te leren, dan ben je van harte welkom!

Schrijf je in

EMDR Basisopleiding

18 oktober, 2019 om 09:30 - 13 december, 2019 om 17:00

EMDR (voor gereduceerd tarief!)rnrnMeesters in de Psychologie organiseert in samenwerking met Hans Jaap Oppenheim en Mentaal Beter de basisopleiding Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Psychologen die voldoen aan de opleidingseisen van het VEN richtingen kunnen zich aanmelden voor deze cursus. Ditrnhoudt in een afgeronde CGT basiscurus (100 uur) en een registratie als Cognitief Gedragstherapeut VGCt in opleiding (aspirant lid), of Cognitief Gedragstherapeut VGCt. Daarnaast moet je tenminste 16 uur per week werkzaam zijn in de geestelijke rn gezondsheidszorg.rnrnDe cursus bestaat uit 4 lesdagen:rnDe lesdagen vinden plaats 18 en 19 oktober, 16 november en 13 december 2019.rnrnDe cursus vindt plaats in het kasteel Oud Poelgeest te Oegstgeest. De kosten bedragen 758 euro per persoon (inclusief lunch en een heerlijk diner op de vrijdag).rnBen je geïnteresseerd? Geef je dan snel op door het inschrijfformulier in te vullen. Wanneer de groep vol zit kom je op een wachtlijst te staan.rnrnVoor de betaling ontvang je op korte termijn na inschrijving een factuur met betalingsdetails. rnrnTip: er zijn mogelijkheden om in Kasteel Oud Poelgeest een hotelkamer te boeken. Wellicht prettig voor de vrijdag, als je van ver komt.

Schrijf je in

Workshop yogatherapie voor psychologen

30 november, 2019 om 13:00 - 30 november, 2019 om 17:00

Veel mensen merken dat yoga helpt bij het ontwikkelen van balans in lichaam en geest. Dit sluit mooi aan bij ons werk als psycholoog.rnrnEen relatief nieuw veld, althans in onze westerse gezondheidszorg, is yogatherapie, waarin de eeuwenoude yogafilosofie geïntegreerd wordt met moderne wetenschap en psychologie.rnrnTijdens deze workshop leer je hoe yogatherapie kan helpen om bewust te worden van je eigen patronen en wat je met yogaoefeningen, meditatie en je leefstijl kunt doen om deze te doorbreken. We beginnen in het eerste deel met oefeningen die je op jezelf kunt toepassen, zodat je ervaart wat dit eigenlijk inhoudt. Daarna volgt een introductie in yogafilosofie en een overzicht van onderzoeksbevindingen over de effectiviteit en werkingsmechanismen van yogatherapie, zodat je een idee krijgt bij welke doelgroep je dit zou kunnen toepassen.rnIn het tweede deel verdiep je je in een aantal casussen waarbij yogatherapie ingezet wordt en krijg je praktische tools mee die je in je eigen behandelingen kunt gebruiken.rnrnLijkt het je leuk om hier meer over te leren, dan ben je van harte welkom!rnrnDocenten: Lana Donse (psycholoog en yogadocent/-therapeut i.o.) & Ellie Lardenoije (psycholoog/psychotherapeut i.o. en yoga-/ademtherapeut)

Schrijf je in

ACT-opleiding

17 januari, 2020 om 09:30 - 23 maart, 2020 om 17:00

Meesters in de Psychologie organiseert in 2020 opnieuw in samenwerking met Act Academie de opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Psychologen vanuit alle richtingen kunnen zich aanmelden voor deze cursus. rnrnDe cursus bestaat uit 5 lesdagen die plaatsvinden op:rnVrijdag 17 en zaterdag 18 januari 2020rnVrijdag 14 en zaterdag 15 februari 2020rnMaandag 23 maart 2020rnrnrnDe cursus vindt plaats in het centrum van Utrecht (VC Utrecht, Bemuurde Weerd OZ 3).rnDe kosten bedragen 600 euro per persoon (inclusief al het benodigde materiaal voor de cursus + certificaat na deelname). Dit is een stuk goedkoper dan bij andere aanbieders!rnrnVoor wie? rnDe opleiding richt zich tot (basis)psychologen die in korte tijd het ACT-model willen leren kennen en er snel mee aan de slag willen kunnen in de praktijk. rnrnDoel van de opleidingrnDe opleiding maakt je vertrouwd met de basisprincipes van ACT en stelt je in staat om de geleerde technieken zelfstandig toe te passen in de praktijk. Je leert naar je cliënt kijken vanuit een functie-analytische bril. Je gaat je met andere woorden afvragen wat de functie (i.e. de bedoeling) is van het vermijdingsgedrag van een cliënt, waarom een cliënt op een bepaalde manier handelt. Je leert daarbij signalen herkennen van tekorten in ACT-vaardigheden en je leert daar op verschillende manieren flexibel op reageren. De opleiding is complementair aan de ACT-literatuur. Er wordt veel aandacht besteed aan belangrijke concepten (e.g. casusconceptualisaties) die weinig of (nog) niet in de literatuur te vinden zijn. Ook krijg je bruikbare handvatten om je sessies to-the-point te houden en om je eigen therapeutische handelen te optimaliseren. Je krijgt hierbij meer dan tien jaar ervaring van de trainer mee. Na deze opleiding (aangevuld door zelfstandige literatuur) beschik je over de nodige vaardigheden om een ACT-protocol te volgen. rnrnBen je geïnteresseerd? Geef je dan snel op door het inschrijfformulier in te vullen. Wanneer de groep vol zit kom je op een wachtlijst te staan. rnrnLet op! Inschrijven kan tot 15 november 2019. rnDe kleine lettertjes: De inschrijving voor de cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) georganiseerd door Meesters in de Psychologie en Act Acadamie is pas officieel voltooid wanneer voldaan is aan de betaling van het gehele bedrag (betreffende 600 euro). Indien er op 15 november 2019 onvoldoende inschrijvingen zijn om de cursus door te laten gaan, krijgen de ingeschreven deelnemers het betaalde bedrag teruggestort. Het is niet mogelijk om het betaalde bedrag terug te krijgen bij annulering door de deelnemer zelf vanaf 8 weken vóór start van de cursus (15 november 2019). In overleg met Meesters in de Psychologie is het mogelijk om een vervanger deel te laten nemen in plaats van de deelnemer. De deelnemer en de vervanger dienen in dat geval zelf onderling de gemaakte kosten te verdelen. Wanneer een deelnemer onverwacht niet kan deelnemen aan (enkele) lesdagen is er geen optie om deze lesdagen in te halen of om het betaalde bedrag terug te krijgen. Een certificaat van deelname wordt pas uitgereikt aan de deelnemer wanneer er sprake is van 100% deelname aan de opleiding.

Schrijf je in

Workshop ‘Stemmen horen’

18 maart, 2020 om 19:30 - 18 maart, 2020 om 21:30

Workshop ‘Stemmen horen’rnrnWat betekent het om stemmen te horen? Hoe kun je in gesprek met iemand die stemmen hoort? En kun je diegene helpen als psycholoog? rnrnOp woensdag 18 maart komt Robin Timmers ons hier meer over vertellen. Hij is ervaringsdeskundige en de oprichter van Steunpunt Stemmen Horen in Nijmegen. Je kunt Robin kennen van de uitzending van Pauw op 19-04-2019 (o.a. terug te zien op Youtube), en van het boek ‘Omgaan met stemmen horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering’. Over het boek zei dr. David van den Berg: ‘Ik vind dit een geweldig goed boek. Ik denk dat het veel impact gaat hebben binnen de Nederlandse GGZ en dat het de emancipatie van stemmen horen in Nederland een enorme stimulans gaat geven.’rnrnRobin zal ons meenemen in de wereld van stemmen horen. Op het programma staat uitleg over wat het is, welke misvattingen er heersen over dit onderwerp en wat helpend is. Ook is er ruimte voor persoonlijke herstelverhalen en een oefening om te ervaren hoe het is om stemmen te horen. rnrnKortom, het wordt een interessante avond! Benieuwd geworden? Schrijf je in voor deze workshop. rnrnLocatie: VCU, Bemuurde Weerd Oostzijde 3, Utrechtrnrn* Let op: er is maar beperkt ruimte. Je inschrijving is pas compleet als je ook het bedrag van 12,50 naar ons hebt overgemaakt. Je ontvangt een instructie voor betaling als je je hebt opgegeven via onze site *

Schrijf je in

Webinar Proeverij ACT

14 december, 2020 om 19:30 - 14 december, 2020 om 21:15

Helaas gaat de webinar van 14 december NIET door. Deze wordt opnieuw ingepland op een later tijdstip. Dit heeft te maken met een situatie van overmacht bij spreker Gijs Jansen. Wij kunnen hier helaas niets aan doen. We begrijpen dat het erg kort dag is en bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak. rnrnDe webinar wordt op een later tijdstip opnieuw ingepland. Je kunt ervoor kiezen om dan deel te nemen, of om je geld terug te krijgen. Stuur in dat geval een mailtje naar activiteiten@meestersindepsychologie.nl. De nieuwe datum zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden. Houd onze website en social media goed in de gaten!rnrnWe hopen je snel weer te zien bij een volgende activiteit!rnrn———————————————————————–rnrnrnrnStel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus te nemen en dat je weer onbevangen in het hier en nu zou komen te staan. Stel dat je in staat bent om alles wat je liever niet zou willen ervaren te omarmen, waardoor je het gevecht met je angsten niet meer aan hoeft te gaan.rnrnStel dat je een nieuwe, zachtaardige relatie met jezelf creëert, los van je (negatieve) zelfbeeld en alles wat je van jezelf moet. Wat als je zou ontdekken hoe jij je leven het liefste vorm zou willen geven, en je de tools krijgt aangeraakt die je in staat stellen om je eigen pad te gaan bewandelen? rnrnIn dit webinar krijg je een proeverij in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Gijs Jansen neemt je mee in een wereld waarin je alles mag denken, voelen en zijn.rnrnTer voorbereiding van het webinar krijg je toegang tot een online module, waarin je al een voorproefje krijgt van wat gaat komen. rnrnJe moet je eerst inschrijven via MidP. Wanneer je de activiteit betaald hebt, ontvang van je van ons een link per e-mail waarmee je je kan inschrijven bij Gijs Jansen. Van Gijs Jansen ontvang je vervolgens de materialen vooraf en de uiteindelijke Zoom link.

Schrijf je in

Training: Van test tot rapportage

23 september, 2017 om 09:30 - 23 september, 2017 om 16:30

Van test tot rapportage: Verslaglegging van het psychologisch onderzoek.rnrnKost het schrijven van het psychologisch rapport je veel tijd? Wil je dat het rapport meer gelezen wordt? Hoe voorkom je dat de aanbevelingen en onderzoeksvraag uit elkaar lopen? Kortom: hoe zorg je dat het psychologisch rapport, samen met het onderzoek écht een toegevoegde waarde heeft voor het behandeltraject?rnIn de training wordt de samenstelling van het psychologisch rapport op de voet gevolgd, waarbij theorie en oefening elkaar zullen afwisselen. Van aanvaarding van de opdracht, de formulering van de vraagstelling, de keuze van het testmateriaal, de interpretatie van de testuitslagen tot de uiteindelijke rapportage. De wettelijke kaders van verslaglegging en dossiervorming komen aan bod, evenals ethiek. Hierbij wordt de Algemene Standaard Testgebruik 2000 NIP als basis gebruikt.rn rnInhoud:rnHet doel van de training is testgebruikers praktische handvatten te bieden om een gedegen psychologisch rapport samen te stellen. Uitgangspunt van de training is dat het psychologisch rapport een onderdeel is van het adviesproces en het behandeltraject onderbouwt. De besproken theorie wordt in de praktijk gebracht door middel van het lezen van rapportages van medecursisten over een casus van de eigen werkplek.rnrnDe volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:rnopzet van het psychologisch rapport,rnvoor- en nadelen van vaste rapportage structuren,rncommunicatie met de lezers van het rapport,rnaandachtspunten verslaglegging van de observatie,rninterpretatie testgegevens in relatie tot de onderzoeksvraag,rncasuïstiek: het schrijven van aanbevelingen.rnrnDoelstelling:rnNa afloop van de training is de deelnemer in staat om betere en meer volledige rapportages te schrijven, deze voor zichzelf kritisch te beoordelen en deze af te stemmen op de lezer.rn rnTrainer:rnDeze training wordt gegeven door Ilja van Halderen.rn rnBijzonderheden:rnDeelnemers leveren voorafgaand aan de training een geanonimiseerd rapport in welke tijdens de training wordt gebruikt wordt om met medecursisten te bespreken. Je kunt ook deelnemen aan de training zonder een eigen rapport aan te leveren, wanneer dit niet haalbaar is.

Schrijf je in

Sollicitatieworkshop

13 september, 2017 om 19:00 - 13 september, 2017 om 21:30

Periodiek organiseert stichting Meesters in de Psychologie in hartje Utrecht een sollicitatieworkshop voor (basis)psychologen. Tijdens deze 2,5 uur durende workshop gaan we praktisch aan de slag – werken aan jouw cv, brief, sollicitatiegesprek – en zullen we ook stilstaan bij de frustraties die komen kijken bij het solliciteren. Geef je op voor de workshop en vervolg jouw banenjacht met nieuwe energie en ideeën!

Schrijf je in