Schrijf je in voor Workshop: Doelen stellen.


Tijd Locatie Details
Starttijd: 27 januari, 2022 om 20:00 Organisatie: Errez Bar (GZ-psycholoog) Categorie: Online workshop
Eindtijd: 27 januari, 2022 om 21:00 Locatie: Online via Zoom Kosten: € 0,00

INSCHRIJVING GESLOTEN

Workshop: Doelen stellen

De wachttijden in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg zijn nog nooit zo hoog geweest. Op dit moment staan er 77.000 mensen te wachten op psychologische en psychiatrische hulp. Daarmee neemt de druk op psychologen steeds meer toe om niet alleen effectief, maar ook efficiënt te behandelen. Onderzoek laat zien dat zowel efficiëntie als effectiviteit van psychologische behandelingen hand in hand gaat met doelgericht behandelen en dus ook met het stellen, bewaken en proberen te bereiken van concrete behandeldoelen. De ervaring leert echter dat veel psychologen het stellen van concrete behandeldoelen uitdagend vinden. SMART is haast een scheldwoord geworden en veelgehoorde kritiek is dat het complexe werk van de psycholoog niet te concretiseren is tot specifieke doelen. In deze workshop wil ik demonstreren dat dit niet het geval hoeft te zijn. En dat een psychologische behandeling beduidend soepeler verloopt, wanneer op deze wijze behandeldoelen zijn gesteld.

In de workshop zullen we aandacht besteden aan de manier waarop de psycholoog concrete behandeldoelen kan stellen. Het gaat daarbij om doelen die gedragsmatig zijn en daarmee dus ook doelen waarmee de cliënt tussen de behandelgesprekken zelfstandig aan de slag kan gaan. Hierdoor neemt voor de cliënt het algehele gevoel van zelfregie en ‘self efficacy’ toe en vermindert het de druk bij de therapeut om de cliënt met geniale interventies te ‘genezen’. De workshop kent een interactief karakter, waarbij de werkvorm zal bestaan uit een combinatie van college, demonstratie en rollenspel.

Deelname is GRATIS en inschrijven kan tot en met donderdag 27 januari 2022 tot 18.00 uur. Op de dag van de workshop ontvang je een mail met de Zoomlink.

PS: Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail waarin gevraagd wordt om het geld zo snel mogelijk over te maken. Je mag dit negeren aangezien deelname gratis is.

https://www.linkedin.com/in/errez-bar-b510171a/