Een functie als psycholoog is de gedroomde start van je hulpverleningscarrière. Wie wil dat nou niet?

Misschien voel je je nog niet helemaal zeker over jouw bekwaamheid als professional of je nu net bent gestart of al langer in het werkveld zit. Je bent wellicht zelfs wat perfectionistisch en mogelijk heb jij last van de vrees dat je door de mand zult vallen, ook wel het ‘imposter-syndroom’ genoemd, hetgeen beide helaas niet vreemd is onder psychologen. Deze onzekerheid heeft als je niet uitkijkt zijn weerslag op je sollicitatiebrief en dringt zich mogelijk zelfs ongewild aan je op tijdens het sollicitatiegesprek (wat sowieso al spannend is). Heel vervelend. Je zit jezelf onnodig in de weg. 

Als jij je herkent in deze opeenvolging, onthoud dan dat jij je masterbul niet voor niks hebt gehaald. Geloof maar niet dat universiteiten diploma’s zomaar weggeven, je hebt er lang en hard genoeg voor gestudeerd. Vergeet ook niet dat je als psycholoog in proces mag zijn. Je mag leren. Je hoeft er niet al te zijn. Als het goed is word je steeds bekwamer en leer je situaties steeds sneller herkennen. Gun jezelf de tijd daarvoor. Het is een cliché maar alleen van fouten kun je leren, dus durf ook die situaties aan te gaan waarin falen mogelijk op de loer ligtDaag jezelf uit en wees ervan bewust dat je hulp mag vragen als je er zelf niet uitkomt. Daar heb je collega’s voor. Men verwacht heus geen lopende encyclopedie of een alleskunner. Je mag best in het diepe springen, maar je hoeft daar niet alleen te zwemmen. 

Dus hup: solliciteren! 

​Wij van MidP laten je graag zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen. Check snel onze pagina met actuele psychologen vacatures (met en zonder BIG-registratie).

Heel veel succes in je banenjacht!