MEESTERS IN DE PSYCHOLOGIE IS EEN STICHTING DIE ZICH TEN DOEL STELT psychologen te verbinden, te inspireren en te helpen in de ontwikkeling. 

Missie en visie

Meesters in de Psychologie is een stichting voor en door álle psychologen. Wij stellen ons als doel om een platform te bieden waarop we psychologen verbinden met met elkaar, het werkveld en mogelijkheden tot ontwikkeling. Lees alles over onze missie en visie

Geschiedenis

Meesters in de Psychologie is begin 2014 opgericht door Peter Langelaar. Het doel was om een krachtig bolwerk te creëren om de positie van de basispsycholoog te versterken, die na de universitaire opleiding tussen wal en schip dreigde te vallen. In mei 2014 sloot Marjolein Runhaar aan en vormden Marjolein en Peter samen het bestuur van een snel groeiende club psychologen. Het aanbod van diensten van Meesters in de Psychologie breidde door de tijd steeds verder uit, waardoor het belangrijk werd om van de club een rechtspersoon te maken. Vanaf 21 februari 2015 is Meesters in de Psychologie een stichting. Vrijwilligers kwamen en gingen en met elke nieuwe vrijwilliger werd er weer iets nieuws en moois aan MidP toegevoegd. MidP breidde het aantal online diensten uit en begon met de jaren ook steeds nadrukkelijker offline activiteiten (congressen, workshops, etc.) te organiseren en groeide daarmee uit tot een begrip onder psychologen. Tot 2024 werd de stichting louter gedragen door vrijwilligers, maar maatschappelijke ontwikkelingen maakten dat deze constructie helaas niet langer toekomstbestendig was. Omdat er halverwege 2023 geen nieuwe vrijwilligers voor een nieuw te vormen bestuur konden worden gevonden, ging MidP in september 2023 in een korte winterslaap om hier begin 2024 weer uit te ontwaken toen oprichter Peter Langelaar en zijn echtgenoot Nikki Langelaar-Reuvers besloten de stichting een doorstart te geven. 

Het MidP-team

Nieuwsgierig naar de mensen achter MidP? Of naar onze organisatiestructuur? Kijk dan eens op onze organisatie en medewerkerspagina en lees alles over de drijfveren, dromen en functies van onze medewerkers. Je kunt hier ook terecht voor ons organogram.

Blij met ons?

Heb jij -net als veel anderen- goede ervaringen met MidP? Laat dan een berichtje achter op ons gastenboek. Je helpt ons daar enorm mee. Alvast bedankt.