Schrijf je in voor Workshop: rTMS.


Tijd Locatie Details
Starttijd: 18 juni, 2022 om 14:00 Organisatie: Neurocare Categorie: Workshop
Eindtijd: 18 juni, 2022 om 16:00 Locatie: Nijmegen Kosten: € 5,00

INSCHRIJVING GESLOTEN

“rTMS: een evidence-based behandeling voor therapieresistente depressie en dwang!

Repetitieve transcraniële magnetische stimulatie is een neuromodulatie behandelvorm die in de jaren ’90 is ontwikkeld en zich langzaam een weg aan het banen is van de academische ziekenhuizen naar de GGZ instellingen en praktijken, in Nederland maar ook wereldwijd. Sinds 2017 vergoede zorg voor therapieresistente depressie en inmiddels ook grondig wetenschappelijk onderzocht, is het een interessant alternatief voor cliënten die onvoldoende respons hebben op medicatie en/of psychotherapie, maar nog niet in aanmerking komen voor ECT (electro-convulsieve therapie) of dit niet aandurven vanwege een ongunstig bijwerkingenprofiel.

In de workshop zal ingegaan worden op de geschiedenis van rTMS, de techniek, de wetenschappelijke data over effectiviteit en de klinische toepassing in de praktijk, inclusief de combinatie met psychotherapie. Ook is er gelegenheid om zelf te ervaren hoe het voelt om rTMS pulsen te krijgen en kan er ervaring opgedaan worden met de apparatuur. De workshop zal gegeven worden bij de vestiging van neurocare te Nijmegen door GZ- en neuropsycholoog Joris van Neijenhof.

Wanneer: Zaterdag 18 juni, 14.00 – 16.00 uur

Voor wie: 20 psychologen zijn welkom deel te nemen

Door wie: Joris van Neijenhof, GZ- en neuropsycholoog

Investering: €5,- inclusief koffie, thee en wat lekkers

Locatie: neurocare Nijmegen, Bijleveldsingel 34, 6524 AD Nijmegen (voor het gebouw is er een grote parkeerplaats. Tevens is het makkelijk bereikbaar met OV)