Samenwerking

In ons streven de basispsycholoog zo goed mogelijk van dienst te zijn, gaan wij krachtige samenwerkingsverbanden aan. Meesters in de Psychologie werkt samen met universiteiten, opleidingsinstituten, uitgevers, beroepsverenigingen en andere organisaties die zich sterk willen maken voor de (basis)psycholoog.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden tot samenwerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Samenwerkingspartners

Scroll naar beneden voor meer informatie.

Universiteiten

De Universiteit Utrecht, en in het bijzonder Universitair docent Sibe Doosje, ondersteunt MidP bij haar ontwikkeling. De samenwerking richt zich met name op de profilering van de basispsycholoog als bekwaam professional en de zoektocht naar een passende baan na de studie. Dankzij zowel de inhoudelijke expertise als het uitgebreide netwerk van de universiteit kunnen wij een innovatief en kwalitatief sterk platform aanbieden.

Opleidingsinstituten

De RINO groep biedt relevante cursussen voor professionals in de GGZ. Dankzij onze samenwerking kunnen wij het actuele cursusaanbod weergeven en is er regelmatig de mogelijkheid om met korting cursussen te volgen. Bekijk de cursuspagina van de RINO groep op MidP.

Forta Opleidingen biedt een gevarieerd aanbod van interessante online en face-to-face opleidingen, zoals de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie, groepsleertherapie en andere vervolgopleidingen. Dankzij onze samenwerking kan onze achterban profiteren van korting op geselecteerde opleidingen. Bekijk de cursuspagina van Forta Opleidingen op MidP.

Opleiding Singel 54 is een kleine instelling die zich in het bijzonder richt op vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de cognitieve gedragstherapie. Dankzij de samenwerking met MidP kunnen onze bezoekers geregeld profiteren van kortingsacties. Bekijk de cursuspagina van Opleiding Singel 54 op MidP

De ACT-academie  is zowel een opleidings- als een therapiecentrum dat werkt met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). De ACT-academie is een Vlaamse samenwerkingspartner van MidP. Dankzij onze samenwerking kunnen onze bezoekers geregeld profiteren van kortingsacties. Bekijk de pagina van de ACT-academie op MidP. 

King nascholing staat voor hoogwaardige postacademische nascholing en verzorgt cursussen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Breda, Utrecht. Tilburg, Eindhoven, Amersfoort en Leiden. Dankzij onze samenwerking kunnen onze bezoekers geregeld profiteren van kortingsacties. Bekijk de pagina van de King nascholing op MidP. 

Beldman Opleidingen is een nieuwe organisatie die op verfrissende wijze basiscursussen Cognitieve Gedragstherapie verzorgt. Gerben Beldman is Klinisch Psycholoog en verzorgt sinds enkele jaren deze enthousiasmerende cursussen. Dankzij onze samenwerking kunnen onze bezoekers geregeld profiteren van kortingsacties. Bekijk de pagina van de  Beldman Opleidingen op MidP. 

Vlokhoven Opleidingen heeft als missie om zoveel mogelijk psychologen te stimuleren om uit te groeien tot de evidence-based professionals van de toekomst. Dat ze als professional relevant kunnen blijven, maar ook geïnspireerd worden om hun werk leuk en interessant te blijven vinden.

De essentie van effectieve hulpverlening begint namelijk bij jou als hulpverlener. En om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in deze cruciale rol, bieden zij onderwijs aan dat afgestemd is op jouw eisen als behandelaar. Dus of je nu op zoek bent naar een CGT, EMDR of ACT cursus. Vlokhoven Opleiding biedt volledig evidence-based en flexibel onderwijs aan, met interactieve en praktische leermethodes. 
 

Dankzij de samenwerking met MidP kun je profiteren van speciale kortingsacties. Kijk voor het recente aanbod op de website van Vlokhoven Opleidingen

Uitgevers

Samen met Boom Psychologie & Psychiatrie, Bohn, Stafleu en van Loghum, en Pelckmans Pro (uitgevers) gaat MidP op zoek naar interessante boeken. (Studie)boeken waarmee we het kennisniveau van onze beroepsgroep naar een hoger niveau proberen te tillen. Een pool van MidP-recensenten zal periodiek een selectie van boeken recenseren. Dankzij onze samenwerkingen met deze uitgevers kunnen wij tevens exclusieve kortingsacties aanbieden (niet per se op de gerecenseerde boeken). Zie onze studieboekenpagina voor meer informatie. 

(Beroeps)verenigingen

NVGzP (sinds 2012) staat voor Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen. Zij vertegenwoordigt talrijke prominenten in het vak, zoals hoofdopleiders, praktijkopleiders, hoogleraren, onderzoekers en vele anderen. Maar ook veel jonge gz-psychologen en psychologen en pedagogen die in opleiding zijn tot gz-psycholoog. Lid worden kan via het aanmeldformulier.

MidP werkt samen met de sectie Startende Psychologen van het NIP (de voormalige IJsbrekers) om de basispsycholoog zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze samenwerking zal zich met name richten op wederzijdse ondersteuning en de ontwikkeling van activiteiten voor basispsychologen, bijvoorbeeld de (mede-)organisatie van een serie thema-avonden. Meteen lid worden en lidmaatschapsvoordelen zie je op deze pagina.

Overigen

De Zorgfabriek is een jonge en dynamische organisatie die zich richt op het uitzenden en detacheren van Young Professionals binnen de zorg- en onderwijssector. De Zorgfabriek werkt (alleen) met Young Professionals: medewerkers in de eindfase van hun studie, pas afgestudeerden of medewerkers met een aantal jaren werkervaring. De Zorgfabriek heeft veel vertrouwen in deze groep. Young Professionals zijn gemotiveerd en flexibel, stralen positieve energie uit, kunnen out of the box denken en zijn leerbaar. Eigenschappen die goed werken in zorg en onderwijs en vaak voor een frisse wind zorgen in een organisatie! 

Astare is een Utrechtse dienstverlener in de GGz met een vernieuwende visie op zorg. Voor (basis)psychologen voorziet Astara -middels detachering- arbeidskansen en biedt het begeleiding en deskundigheidsbevordering.

PSYblog.nl is een Nederlandse weblog over psychologie en heeft als doel een brug te slaan tussen de maatschappij en de volledige breedte van de psychologie.

Samen Sterk Zonder Stigma is een stichting die zich inzet voor het destigmatiserend werken binnen de GGZ. Zij zien dat stigma nog steeds op verschillende manieren voorkomt binnen de GGZ. Zij proberen door middel van het project GGZ zonder stigma (zelf)stigma omtrent psychische aandoeningen te verminderen, om zo het herstel en empowerment van cliënten te bevorderen. Wil jij ook aan de slag met destigmatisering? Neem dan een kijkje op hun website of doe de e-learning!