Welkom in MidP’s recensenten-poule. Dit is de pagina waarop je kennis kunt maken met de personen achter de recensies die wij op onze studieboekenpagina hebben gepubliceerd. Op dit moment is de recensentenpoule helaas niet meer actief, omdat er helaas geen coördinator beschikbaar is. Ben of ken jij iemand die deze rol op zich zou willen nemen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Recensenten

Annelieke Bothof

 

Mijn naam is Annelieke Bothof en ik ben van oorsprong orthopedagoog. In 2015 heb ik de gz-opleiding afgerond. Sinds 2016 ben ik als gz-psycholoog werkzaam bij een orthopedagogische praktijk. Daarvoor heb ik jarenlang met veel plezier gewerkt binnen de S-GGZ op een afdeling voor Doven en slechthorenden, met de doelgroep jeugd. Ook nu werk ik met jeugdigen en hun ouders. Mijn ervaring en interesse ligt vooral op het gebied van autisme, internaliserende problematiek zoals angst en sinds ik de basisopleiding EMDR heb gevolgd ook bij traumaproblematiek. Systemisch kijken naar gezinnen vind ik belangrijk en heeft mijn interesse.

In de begeleiding en behandeling vind ik het belangrijk om te kijken naar positieve factoren, wat er wèl goed gaat, en om het kind of de volwassene sterker te maken en in zijn of haar kracht te zetten, om zo weer zelf verder te kunnen.

Boeken die mijn interesse hebben gaan over trauma, autisme, systemisch denken, oplossingsgericht denken en werken, (verstoorde)gehechtheid, praktijkgerichte boeken.

Sanne van Egmond

 

Ik ben Sanne, 29 jaar, en sinds 2013 afgestudeerd als forensisch psycholoog. Ik ben oorspronkelijk begonnen als marketing & communicatie manager, maar ik kwam al vrij snel tot de conclusie dat ik niet alleen maar achter de schermen wilde staan. Ik wil ook uitvoerend kunnen werken en mijn eigen plannen kunnen doorvoeren en zien of het resultaat oplevert. Vanuit die wetenschap ben ik psychologie gaan studeren en heb ik nu het mooiste beroep wat er is.

Na werkervaring opgedaan te hebben in de gevangenis en TBS klinieken ben ik nu werkzaam als psycholoog in de verslavingszorg. Hier behandel ik cliënten die naast verslaving vaak ook een hoop andere problematiek hebben. Omdat ik vanuit mijn studie het altijd belangrijk vond om de theorie direct aan de praktijk te kunnen koppelen ben ik nog altijd bezig mijn kennis te verbreden door verschillende cursussen gericht op CGT, persoonlijkheidsstoornissen en trauma. Het recenseren van studieboeken sluit hier dan ook mooi bij aan.

Mijn interesses zijn naast persoonlijkheidproblematiek en trauma ook gericht op boeken over het forensische werkveld in het algemeen. Informatie rondom coaching, motiverende gespreksvoering en boeken met toegankelijke praktijkvoorbeelden en protocollen die een fijne vertaalslag maken naar het werkveld zijn ook aan mij besteed.

COLETTE MOLIN

 

Mijn naam is Colette Molin. Ik ben 26 jaar. Ik heb de bachelor psychologie gedaan en daarna de master medische psychologie, beide aan Tilburg University. Ik ben afgestudeerd in de richting klinische neuropsychologie.

Mijn interesse gaat dan ook uit naar medische psychologie en neuropsychologie. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in eetproblematiek. Ik vind het ook leuk om mensen te coachen om gezonder te leven, bijvoorbeeld door ze te helpen bij het stoppen met roken, gezonder te eten of meer te bewegen.
Ik werk in een zelfstandige psychologiepraktijk in Tilburg. Hier behandel ik cliënten met uiteenlopende problematiek. Om dit te kunnen doen zit ik dan ook regelmatig met mijn neus in de boeken om mijn kennis en expertise uit te breiden. Ik kijk er erg naar uit om boeken te lezen en te recenseren, zodat ik anderen kan enthousiasmeren om hun kennis ook te verdiepen!

Lana Donse

 

Mijn naam is Lana Donse en ik schrijf regelmatig boekrecensies voor MidP. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens de bachelor heb ik me gespecialiseerd in Klinische- en Gezondsheidspsychologie en Neuropsychologie en uiteindelijk heb ik de master Neuropsychologie gevolgd. Na mijn studie heb ik anderhalf jaar gewerkt als onderzoeker bij Brainclinics, een behandel- en onderzoeksinstituut gespecialiseerd in neuromodulatie bij diverse psychische klachten. Hier ben ik gestart met een PhD, maar na een tijdje ontdekte ik dat mijn ambitie sterker uitgaat naar het klinische veld. Daarom heb ik de knoop doorgehakt om te stoppen met het onderzoek, en de overstap te maken naar het werk als behandelaar. Inmiddels ben ik helemaal op mijn plek als basispsycholoog.

In mijn werk blijf ik het belangrijk vinden om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de behandeling voor het individu te verbeteren. Daarom houd ik mijn blik breed en open: ik verdiep me in de ontwikkelingen vanuit het onderzoek, maar laat me ook inspireren door mijn eigen ervaringen met yoga. Zo hoop ik bij te dragen aan de ontwikkeling van het vakgebied psychologie.

Als startende psycholoog heb ik dus gemerkt dat het een zoektocht is om een baan te vinden die bij je past. Dit is enerzijds een uitdaging, maar anderzijds is het erg interessant om jezelf te blijven ontwikkelen en na te blijven denken over je persoonlijke visie en bijdrage aan het veld. MidP is een geweldige organisatie die je hierbij kan helpen. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld tijdens mijn banenjacht veel profijt gehad van het werk van de vacaturejagers en de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisie.  Als recensent hoop ik jou te kunnen helpen door interessante en relevante boeken aan te raden, waarmee je je vakkennis kunt verbreden en verdiepen. Ik wens je veel succes met je zoektocht naar een baan en je professionele ontwikkeling!

Eva de Haan

 

Ik ben Eva de Haan, trotse Rotterdamse, en werkzaam als studieadviseur bij de TU Delft. In deze functie combineer ik onderwijs en psychologie, coach ik studenten op individuele basis en denk ik mee over goed onderwijs. Ik heb ervaring met zorg in het onderwijs, met lesgeven, en met het begeleiden van lerenden van jong tot oud. Ik vind het het allermooiste wanneer ik kan bijdragen aan het succes van studenten, of dat nou op persoonlijk of op studeervlak is.
 
Ik heb met veel plezier klinische psychologie en human learning and performance gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan de ene kant gespreksvoering, CGT, diagnostiek, maar aan de andere kant het beantwoorden van de vraag: Hoe komt men tot succesvol leren? Deze twee specialisaties komen nu perfect samen in mijn huidige baan.

Mijn voorkeur voor de te recenseren boeken gaat dan ook uit naar boeken over gespreksvoering, coaching, oplossingsgericht werken, RET, onderwijs, leren, cognitie, autisme, mindfulness, maar ook leuke ‘leesboeken’ over psychologie.

Divina van der Weijden

 

Mijn naam is Divina van der Weijden, 29 jaar, geboren en getogen in Limburg en werkend in Eindhoven. Mijn interesses zijn reizen, lekker eten, genieten van de natuur, kunst, cultuur, films & series kijken en natuurlijk lezen.

Ik ben in 2011 afgestudeerd als basispsycholoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Sinds 2014 ben in werkzaam in de volwassenenzorg (verslavingszorg) en houd ik mij voornamelijk bezig met ambulante behandelvormen. In het verleden ben tevens ik werkzaam geweest in het speciaal onderwijs en bij de semioverheid.

Na mijn studie ben ik mezelf blijven ontwikkelen als professional in de GGZ. Zo heb ik mij verder verdiept in de Cliëntgerichte Psychotherapie, Cognitieve Gedragstherapie en EMDR. Om mijn persoonlijke ontwikkeling voort te zetten besteed ik aardig wat tijd aan zelfstudie. Het lijkt me dan ook erg leuk recensies te schrijven over enkele (zelf-)studieboeken. Mijn doel is om andere psychologen, die net als mij op zoek zijn naar passende en vooral interessante zelfstudie, hierover te informeren en te inspireren. Mijn voorkeur gaat uit naar boeken die in de vorm van een handboekvorm geschreven zijn en toepasbaar op de dagelijkse werkvloer. Mijn interesses zijn echter breed en niet gebonden aan één stroming. Daarnaast zou ik het interessant vinden om zelfhulpboeken te recenseren, die mij als persoon kunnen inspireren en verrijken, maar ik ook aan patiënten kan adviseren.

Marlot Burmanje

 

Ik ben Marlot Burmanje, 25 jaar en twee jaar geleden afgestudeerd aan de master Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Op dit moment ben ik werkzaam in de kinder- en jeugdzorg, waar ik me onder andere bezig houd met het begeleiden van kinderen & jongeren en hun omgeving, zowel individueel als groep, op locatie of in de thuissituatie. 

Daarnaast voer ik taken uit als behandelaar, zoals het uitvoeren van diagnostisch onderzoek en behandelen van jongeren binnen de generalistisch basis en specialistische GGZ. Ik ondersteun jongeren binnen diverse levensgebieden in het omgaan met hun problematiek, maar wil ze vooral weer laten genieten van het leven en ze helpen hun doelen te realiseren. Bovendien hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verbinden van wetenschappelijk onderzoek en het praktisch werkveld van de psycholoog, omdat dit binnen het dagelijks werk vaak lastig blijkt.

Marinka van Wingerden

 

Ik ben Marinka van Wingerden een in 2012 afgestuurde kinder- en jeugdpsycholoog. Ik ben na mijn afstuderen direct aan de slag gegaan binnen de poliklinische kinder- en jeugdzorg. Ik heb ervaring met diagnostiek als behandeling van kind en jeugd(tot 25 jaar) en hun ouders. Ik behandel op breed vlak, maar heb veel te maken met ontwikkelingsproblematiek en angst- en dwangstoornissen. Op dit moment ben ik in opleiding tot cognitief gedragstherapeut en geschoold in het uitvoeren van EMDR bij enkelvoudig trauma. 

Het klinkt wellicht cliché maar het helpen van mensen die er zelf even niet uitkomen is iets wat ik persoonlijk maar ook maatschappelijk erg belangrijk vind. Mijn interesse in de kind- en jeugdsector komt door de snelle ontwikkelingen die deze doelgroep nog doorloopt en daarmee de afwisslende momenten.

Mijn interesse is erg breed en liggen op zowel het stuk diagnostiek (sociaal-emotioneel, persoonlijkheid, integratie) als behandeling (trauma, EMDR, angst- en dwangstoornissen en schema en systeemtherapie).

Pamela Dakkus

 

Mijn naam is Pamela Dakkus. Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in de richting klinische psychologie. Mijn interesses zijn zeer breed; ik vind alles leuk en interessant en ik wil alles leren en meemaken. De reden dat ik psychologie ben gaan studeren was vrij eenvoudig; ik wilde de mens leren begrijpen. Inmiddels ben ik er achter dat dat niet zo makkelijk is als het lijkt. Waar voorheen mijn interesses vooral lagen bij de sociale psychologie, is dit tijdens mijn studie veranderd. Ik wilde mensen leren helpen, zodat zij hun krachten gingen ontdekken en leerden omgaan met de zaken waar zij moeite mee hadden. Ik wil graag dat mensen een zo optimale kwaliteit van leven hebben en daaraan wil ik graag bijdragen.

Ik heb tijdens mijn opleiding stages gelopen, eentje waarbij ik mijn scriptie schreef en eentje in de verslavingszorg. Ook heb ik twee jaar vrijwilligerswerk gedaan bij 113 Zelfmoordpreventie, een stichting die crisishulp biedt op een zeer laagdrempelige manier. Momenteel werk ik als sociotherapeut bij Astare, een uitzendbureau speciaal voor de psychiatrie die een nieuw soort zorg wil realiseren. Ook werk ik als psycholoog in een verzorg- en verpleeghuis, waar ik voornamelijk bezig houd met diagnostiek. Twee verschillende, maar ook erg leuke banen. In de toekomst hoop ik behandelaar te kunnen worden, veel cursussen te kunnen doen en uiteindelijk de GZ- of psychotherapeutenopleiding te kunnen volgen.

Yasemin Tanriverdi

 

Ik ben Yasemin Tanriverdi, 29 jaar oud en woon in Utrecht. Officieel ben ik woonachtig in Leidsche Rijn, classificerend ook wel het ‘andere gespecificeerde deel’ van deze mooie stad. Sinds 2013 beoefen ik met veel enthousiasme ons beroep uit. De eerste 5 jaar heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van verslaving in combinatie met eetstoornissen. Een mooi vakgebied waarin ik veel geleerd heb over de behandeling van diverse comorbide problematieken.

Sinds februari jl. werk ik bij een centrum voor posttraumatische stressstoornissen. Hier pas ik met name de technieken EMDR en ImRs toe, maar ook de opgedane kennis in de cursussen CGT en schematherapie komen hier van pas. Naast de reguliere behandeldoelen vind ik het in mijn therapieën belangrijk dat cliënten leren in contact te staan met zichzelf en opnieuw verbinding leren aan te gaan met hun systeem. Na een behandeling begint pas de échte therapie!

Ik pas graag nieuwe interventies toe en wil mezelf scherp blijven houden door het lezen van meer vakliteratuur. Uiteindelijk profiteren zowel cliënt als ik hiervan. Door middel van het schrijven van recensies voor meestersindepsychologie hoop ik ook bij te dragen aan jullie keuze om een boek aan te schaffen.

Veel leesplezier!

Met hartelijke groet,
Yasemin Tanriverd

Suzan van der Aa

 

​Ik ben Suzan van der Aa, 27 jaar en ik woon in Breda. Naast dat ik werkzaam ben als psycholoog, hou ik van tennis en leuke dingen doen met vrienden. Mensen en wat ze bewegen hebben me altijd al geïnteresseerd en zodoende heb ik tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen definitief gekozen voor de psychologie richting.

Na verschillende banen gehad te hebben werk ik nu als psycholoog in de verslavingszorg. Ik behandel met veel plezier verschillende soorten verslaving en onderliggende (dubbele diagnose) problematiek. De doelgroep is op die manier erg divers, waardoor er steeds weer nieuwe uitdagingen zijn. Ik werk met name met cognitief gedragstherapeutische technieken, echter is mijn interesse voor schematherapie ook steeds groter aan het worden en pas ik elementen uit deze therapie toe in mijn behandelingen. 

Judith de Ruiter - de Ruijter

 

Ik ben Judith de Ruiter, sinds 2015 mag ik mezelf basispsycholoog noemen, dankzij een bachelor in Groningen en de master Forensische Psychologie in Tilburg. 
Na mijn afstuderen heb ik gewerkt bij Trajectum, Accare en Inter-PSY en sinds 2018 werk ik bij FPC van Mesdag in Groningen. Ik werk daar in de behandelcoördinatie en bij de afdeling diagnostiek. Buiten mijn werk spreek ik graag met vrienden af, maar kijk ik ook graag  documentaires over seriemoordenaars. Ik werk niet voor niets in de forensische zorg zullen we maar zeggen… 
Ik lees dan ook het liefst boeken die relevant zijn voor mijn huidige werk. Van mij zul je dus vooral recensies lezen die te maken hebben met het forensische werkveld en de behandelingen die daar gegeven worden. 

Groetjes, 
Judith  

Julia van Alphen

 

Ik ben Julia van Alphen, Psycholoog en hoofdopleider bij Psyned Select. Vijf jaar geleden ben ik afgestudeerd in de klinische richting, en ik ben eigenlijk direct begonnen met werken bij Psyned. Als ik een bijeengeraapt hoopje eigenschappen zou moeten opnoemen, waarvan ik denk dat ik ze bezit: ambitie, doorzettingsvermogen, reislust, doortastendheid, enthousiasme, sportiviteit, leergierigheid, eigenwijsheid en koppigheid (ja ook die horen helaas bij mij). Inmiddels behandel ik allerlei soorten problematiek die thuishoort in de basis GGZ en in de onvergoede zorg. Je kunt respectievelijk denken aan angst, depressie en trauma, maar ook aan relatieproblemen, burn-out en rouw. 

Naast mijn baan als behandelend psycholoog ben ik hoofdopleider van Psyned Select. Dat betekent dat ik het curriculum vorm voor onze twee-jarige opleiding tot zelfstandig ondernemend basispsycholoog en daardoor ook heel veel boeken lees! Ik verdiep me graag in vakliteratuur en slurp alle informatie, tips en trucs graag op waar mogelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar het recenseren van boeken over therapievormen (nieuwe of vernieuwde protocollen bijvoorbeeld) omdat ik in mijn praktijk alle vrijheid heb om toe te passen wat ik wil. Ook experimentele technieken mag ik toepassen, vanwege de onvergoede zorg die ik lever. Dat geeft me vrijheid om te behandelen. 

Bart van der Meer

 

Ik ben Bart, werkzaam bij Antes als psycholoog in opleiding tot GZ-Psycholoog. De jaren na mijn studie heb ik gewerkt met mensen met autisme, en in het eerste jaar van mijn GZ-opleiding werkte ik op een algemene poliklinische afdeling. Het tweede jaar werk ik op een afdeling voor mensen met verslavingsproblematiek. In mijn vrije tijd lees ik veel, en gelukkig niet alleen werkgerelateerde boeken. Ontspanning is in ons werk ook belangrijk tenslotte, en verhalen helpen ons om de wereld binnen onszelf en om ons heen beter te begrijpen. Wanneer ik lees voor werk gaat mijn interesse uit naar boeken over de therapeutische relatie, een visie op Psychotherapie, of boeken met een meer levensbeschouwende of filosofische insteek.

Hanneke Schuurmans

Ik ben Hanneke Schuurmans, Klinisch Psycholoog-Psychotherapeut, docent en supervisor VCGT. Ik ben opgeleid en gepromoveerd in de Gerontopsychologie, en heb daarna de overstap gemaakt naar de volwassenenpsychiatrie. Daarbinnen heb ik veel ervaring met mensen met ‘EPA’ (ernstige psychiatrische aandoeningen), vooral met diagnostiek en behandeling van mensen met psychose, autisme en bijkomende problematiek. Ik geef les over psychose (o.a. CGT bij psychose), over CGT en ben als Klinisch Psycholoog actief in beleid en onderzoek.
Mijn voorkeur om te recenseren sluit aan bij mijn werkgebied: EPA, psychose, autisme, herstel, diagnostiek, behandeling, CGT, onderwijs, beleid op dit gebied.

Ariane Faas

 

Mijn naam is Ariane Faas. Ik ben 39 jaar, getrouwd en moeder van vier kinderen. Na tien jaar in de psychiatrie te hebben gewerkt en daar mijn vervolgopleidingen tot GZ-psycholoog en klinisch psycholoog te hebben gevolgd, ben ik een eigen praktijk gestart. Mijn idee was vooral om mensen een exclusieve zorgbeleving te kunnen bieden. De praktijk is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde praktijk met een professioneel team. We werken met psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen en hebben ook alle opleidingen in huis. 

Mensen kunnen bij ons terecht met diverse klachten, we behandelen zowel in de generalistische basis-GGZ alsmede in de gespecialiseerde GGZ. We zien mensen met onder andere depressieve en angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek, eetstoornissen en traumagerelateerde problematiek. Behandeling vindt plaats op basis van verschillende behandelmethodieken. Naast cognitieve gedragstherapie is dit inzichtgevende psychotherapie, schematherapie, EMDR en MBCT. Ook verrichten wij psychodiagnostische onderzoeken. 

Mijn persoonlijke interesse gaat uit naar seksuologie en ik vind het dan ook met name leuk om boeken op dat gebied te lezen. 

Natasja Mathijssen

Mijn naam is Natasja Mathijssen. Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de universiteit Tilburg in de medische psychologie, waarna ik t/m 2017 in het Radboud UMC in Nijmegen heb gewerkt, alwaar ik in 2015 de GZ-opleiding heb afgerond. Hierna heb ik gewerkt in de forensische zorg. Momenteel werk in een FACT-team van GGz Breburg, waar we met name clienten met psychotische stoornissen en EPA (ernstige psychiatrische aandoeningen) behandelen en herstelgerichte zorg uitvoeren. Mijn interesses in het werkveld is, zoals mijn werkervaring in diverse sectoren al doet vermoeden uiteenlopend. Naast wetenschappelijke inzichten en behandelmethoden in de psychologie en psychiatrie verdiep ik me graag in persoonlijke groei. 

Gerrie Ham

 

Ik ben Gerrie Ham, 40 jaar jong, getrouwd en moeder van twee kinderen. Daarnaast werk ik in mijn eigen praktijk als GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt en EMDR-practitioner. Tevens ben ik bezig met het opleidingstraject tot schematherapeut. Mijn loopbaan ben ik begonnen als docente en orthopedagoog op een ROC. Daarna heb ik ervaring opgedaan als hulpverlener binnen zowel de ambulante jeugd- en volwassenzorg (BGGZ en SGGZ) als binnen een deeltijdbehandeling voor adolescenten.

Mijn interesse is breed: zowel jeugd- als volwassenzorg, CGT, traumabehandeling en schematherapie, maar ook thema’s als zingeving en herstelgericht werken.