Hoofdpersoon Psychologie vertelt over: Meesters in de Psychologie. Een review.

Hoofdpersoon Psychologie is een kleinschalige praktijk in de Basis GGZ in Almere. Naast de Basis GGZ bieden wij relatietherapie aan de hand van Emotionally Focused Therapy (EFT), Coaching en (online) trainingen gericht op mentale gezondheid.

Toen wij in 2016 onze praktijk zijn begonnen hadden wij nog niet gehoord van MidP. In de loop van 2017 zijn wij gestart met de werving van een eerste collega: een basispsycholoog. Al snel kwamen wij op de pagina van MidP terecht en wij konden een kosteloze vacature plaatsen, waar we binnen een week ook al direct ongeveer tien enthousiaste reacties op ontvingen. Hieruit bleek het krachtige effect van de site: het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op een manier die op de eerste plaats dienend is voor de psychologen, maar niet te vergeten ook voor de werkgever en de zorg in brede zin. De werving en selectie is in deze periode namelijk al grotendeels beheerst door veelal erg dure intermediaire partijen. Het zal je niet verbazen dat we voor latere vacatures (voor basispsycholgen, maar ook een GZ-psycholoog) zijn teruggekeerd naar MidP!

De basispsychologen die via de site van MidP hadden gesolliciteerd zijn enthousiast over de site. Niet alleen omdat het een marktplaats is voor toekomstige banen, maar ook omdat het de kloof tussen de veelal theoretische kennis van de Universitaire opleiding en de klinische praktijk helpt te verkleinen door het bieden van allerlei handige tools en documenten om een therapie te starten of een concrete interventie te doen.

Tessa Brouwer, basispsycholoog werkzaam bij Hoofdpersoon Psychologie zegt hierover:
“Ik gebruik de website van MidP regelmatig; voor het verkrijgen van korting op cursussen en voor een overzicht van actuele vacatures. En toen ik in 2020 op zoek was naar een nieuwe baan kwam ik op de website van MidP de vacature van Hoofdpersoon Psychologie tegen. Zonder de hulp van MidP had ik nooit van het bestaan van de vacature geweten. Met name als je de voorkeur geeft voor werken in een kleine vrijgevestigde praktijk is het moeilijk om vacatures te vinden.”

Over de jaren heen is MidP steeds beter (startende) psychologen gaan helpen door tevens informatie over scholing te bundelen (waarbij er vaak een mooie kortingsactie is), een verbindende rol te spelen door psychologen samen te brengen (intervisie) en video’s / sitelinks van relevante onderwerpen in een soort kennisbank te plaatsen. Wil je als psycholoog up-to-date blijven? Er worden ook lezingen, workshops en webinars georganiseerd.

Kortom, wij (Hoofdpersoon Psychologie) zijn erg enthousiast over deze fijne site!